Timp liber

Era Apple. Cum reuşesc Iphone-urile, Ipod-urile, Ipad-urile să ne controleze viaţa

Scris de: Olguta Jeler | 12.12.2012

Era Apple. Cum reuşesc Iphone-urile, Ipod-urile, Ipad-urile să ne controleze viaţa

Încă de la începutul umanităţii au existat diverse lucruri atât materiale cât şi nepalpabile care au reuşit să influenţeze, chiar  să înrobească omul. Dacă în antichitate oamenii venerau focul, în zilele noastre şi-au îndreptat atenţia către lucruri puţin mai sofisticate, precum aparatura de ultimă generaţie, fără de care nu putem funcţiona.

Apariţia smartphone-urilor şi a gadget-urilor de ultimă oră au reuşit să monopolizeze viaţa tuturor utilizatorilor lor. Majoritatea persoanelor vrăjite de aceste noi tehnologii se încadrează în categoria adolescenţilor. Aceste telefoane şi aparaturi “proaspete” pe piaţa electronicelor nu mai reprezintă un mister pentru utilizatorii adolescenţi, care au reuşit să le înţeleagă şi să le folosească la potenţial maxim încă de la momentul apariţiei lor. Predispuşi atât la manevrarea lor cât şi la dependenţa faţă de ele, adolescenţii au de a face cu telefoanele smart zi de zi. Dintre toate produsele electronice de ultimă generaţie aflate pe piaţă, gama Apple reuşeşte să-şi menţină detaşat poziţia de lider. Produsele Apple includ: iPhone, iPad, Mac, iPod, Apple TV, un portofoliu de aplicaţii, sistemele de operare iOS şi Mac OS X, serviciul iCloud şi o gamă de accesorii şi servicii de suport tehnic.

În România telefoanele iPhone 5 au asaltat piaţa la începutul lunii Noiembrie, însă operatorii au început să rămână fără stocuri. Iphone 5 varianta neagră s-a vândut mai repede decât varianta albă, însă ambele culori au un succes uriaş. Producătorul Apple deţine 50% din profitul industriei mobile şi se preconizează o creştere substanţială. Succesul Apple se datorează cu siguranţă tehnologiilor uimitoare care au reuşit să atragă un sector uriaş de clientelă. Deocamdată România nu reprezintă imaginea fidelă a acestor statistici, deoarece găsim preţurile celor de la Apple puţin extravagante, însă mai mult ca sigur pentru a cuceri lumea Apple va avea nevoie şi de clienţii români şi probabil vor găsi o soluţie să ne convingă să alegem produsele Apple.

Pe lângă design-ul deosebit de atrăgător şi capacităţile tehnice extrem de ridicate acest telefon a fost consacrat şi de gama largă de aplicaţii disponibile, de la contoare de calorii până la jocuri complexe. Majoritatea aplicaţiilor sunt disponibile şi pentru sistemul de operare Android, însă există un număr foarte mare de aplicaţii exclusive pentru Apple. Toate aceste caracteristici îi îmbie pe adolescenţi să-şi dorească acest telefon şi să-şi convingă părinţii cu fapte bune şi note impresionante că îl merită. De asemenea accesoriile pentru gadget-urile Apple sunt numeroase şi din ce în ce mai atrăgătoare. Pentru nici un alt model de telefon nu există atâtea accesorii comparativ cu cele existente destinate iPhone. Astfel orice persoană îşi poate transpune personalitatea direct în aspectul telefonului, oferindu-i un “personal touch”, participând puţin la stilizarea produsului.

Aparent 40% din adolescenţii americani deţin un iPhone, iar ceilalţi cel mai probabil şi-l doresc. La capitolul tablete, 44% dintre adolescenţii americani susţin că deţin una, iar dintre aceştia 72% au optat pentru iPad. Chiar dacă iPhone-ul reprezintă un pas al evoluţiei, un  progres uimitor al tehnologiei, a generat şi evenimente negative, cu predispoziţie în rândul tinerilor.

Totodată iPhone face ravagii şi în China, unde până acum s-au înregistrat cele mai multe acte de “disperare” din partea adolescenţiilor care nu au avut ocazia să îşi achiziţioneze un astfel de smartphone.  Un tânar de 17 ani, chinez, a ales să-şi procure pe cont propriu un iPhone şi un iPad, procedând extrem de greşit şi periculos, a convenit să-şi vândă un rinichi. De asemenea tot în China, tot din dorinţa de a deţine un iPhone, o adolescentă refuzată de părinţi a ales să-şi “tranzacţioneze” virginitatea în schimbul unui iPhone şi a postat în scopul acesta un anunţ pe o reţea de socializare. Din păcate adolescenţii tind să acţioneze puţin mai extrem când vine vorba de ceva ce îşi doresc cu adevărat, sau de un obiect care le pare indispensabil, chiar dacă până la urmă este vorba cel mai probabil despre un capriciu. 
 

Tags: Era Apple, Iphone, Ipod, Ipad, telefoane mobile, internet, IT, adolescenta

Articole similare

Da și nu în dieta unui adolescent

Timp liber

O alimentație sănătoasă înseamnă un mod de viață și deci o dietă echilibrată. Pentru că nu toți putem merge la un Vezi tot

Ce accesorii se poartă vara asta?

Timp liber

Un dicton nescris spune că orice fată pasionată de modă va investi în haine pe val, dar numai o adevărată fashionista Vezi tot

Cartea saptamanii – Destine la limita de Katie McGarry

Timp liber

 "Destine la limită" de Katie McGarry, este o carte cu multe pasaje emoționale, cu povești de viață ce par desprinse din Vezi tot

Cartea Saptamanii de P.C. Cast si Kristin Cast

Timp liber

 "Semnul" este primul volum din seria Casa Nopții, pe care mi l-am dorit mereu să îl citesc. Nu a fost o Vezi tot

Tabara de initiere MONTANA pentru FAMILII

Timp liber

 Muntele ne-a atras și ne-a fascinat dintotdeauna. Crestele înalte, pădurile dese, râurile și potecile au un aer aparte, inspirând o aventură. Vezi tot

Page Rank