Timp liber

Filme pentru adolescenţi pe care trebuie să le vezi în 2013

Scris de: Andreea Baluteanu | 05.02.2013

Filme pentru adolescenţi pe care trebuie să le vezi în 2013

În frumoasa tradiţie instaurată de anii precedenţi, 2013 se anunţă un an bogat în blockbustere, care de care mai spectaculoase, comedii romantice pline de tandreţe şi hohote de râs şi eternele ecranizări după succesele literare. Pentru că filmele pentru adolescenţi sunt la mare căutare la Hollywood, îţi vom prezenta în rândurile ce urmează o selecţie a celor mai interesante 10 filme pentru tineri, pe care trebuie să le vezi în 2013. Enjoy!

The Hunger Games Catching Fire
Aventurile curajoasei Katniss Everdeen continuă în 2013, în cel mai aşteptat film al anului de către adolescenţi, şi nu numai. Popularitatea Jocurilor Foamei a crescut covârşitor de la lansarea din primăvara 2012, ameninţând să zguduie din temelii toate recordurile. Jennifer Lawrence e pe val şi atât de aproape de un Oscar, Finnick Odair, unul dintre cele mai iubite personaje de către fani e gata să cucerească toate fetele din cinema, iar efectele speciale se anunţă de nota 10. Mai ai nevoie de vreun motiv pentru a o însoţi pe Katniss în lupta pentru libertate?

The Host
Sfârşitul lui 2012 a fost înecat în durere şi lacrimi de fanii Twilight, deposedaţi de obiectul pasiunii lor. Pentru admiratoarele lui Edward şi susţinătoarele lui Jacob, 2013 vine cu o veste excelentă. Stephenie Meyer, autoarea fenomenului cu vampiri şi vârcolaci, ne tentează cu un nou romance: Gazda. În cinematografe din martie, The Host istoriseşte iubirea tragică dintre doi tineri, singurii oameni de pe un pământ cotropit de extratereştri. În ciuda subiectului greu, filmul păstrează notele calde care au făcut-o pe Meyer celebră. Scenele de acţiune vor fi pe placul băieţilor, în timp ce triunghiul devenit pătrat amoros va smulge suspine tuturor fetelor. Saoirse Ronan, una dintre senzaţiile Hollywood-ului şi cei doi hottie, Max Irons şi Jake Abel sunt capul de afiş al uneia dintre cele mai promiţătoare pelicule ale anului.

The Mortal Intruments: City of Bones

Adaptare a seriei de bestseller young adults, The Mortal Instruments, de Cassandra Clare, filmul îi aduce împreună pe marile ecrane pe Lily Collins (Mirror, Mirror şi Abduction) şi Jamie Campbell Bower (Harry Potter, Saga Amurg) drept un cuplu de îndrăgostiţi ce luptă împotriva demonilor. După dispariţia mamei ei, Clary Fray află adevărul despre puterile miraculoase pe care le posedă, pornind într-o aventură periculoasă, care îi va aduce marea dragoste. Priza pe care protagonista Collins o are la adolescenţi e multiplicată de un scenariu alert, de tone de acţiune şi de nelipsiţii fiori de iubire. Blockbusterul va rula din vară, pe toate marile ecrane.

Warm Bodies
Dacă simţi cum nerăbdarea te cuprinde la gândul de a te afla pe scaunul confortabil din sala de cinema, cu o porţie de popcorn, gaşca ta şi ecranul imens la picioare, află că Warm Bodies te aşteaptă, peste numai câteva săptămâni. Povestea de dragoste dintre un zombi filosof, îndrăgostit de o muritoare, pe care o salvează de nenumărate ori de confraţii săi mâncători de oameni îţi va încălzi inima, cu siguranţă. Da, are un iz de Amurg, dar e mult mai light şi mai fun şi ni-i prezintă pe Nicholas Hoult, unul dintre teen starurile în vogă şi Teresa Palmer, drept un cuplu atipic şi adorabil de îndrăgostiţi, porniţi să salveze lumea de Apocalipsa zombi prin...iubire.

Beautiful Creatures
Seria ecranizărilor după romane cu priză la publicul tânăr continuă cu Beautiful Creatures, cu o distribuţie formată din tinerii Alden Ehrenreich şi Alice Englert, alături de mai cunoscuţii Jeremy Irons, Viola Davis şi Emmy Rossum. Dacă până acum ţi-am vorbit despre extratereştri, vânători de demoni cu sânge de înger, zombi şi Katniss Everdeen, te ispitim în continuare cu povestea unei tinere vrăjitoare cu puteri ieşite din comun, ce se îndrăgosteşte de un muritor cu un secret bine ascuns. Combinaţia dinte Harry Potter şi Amurg, protagoniştii tineri şi efectele speciale promiţătoare te vor surprinde curând, filmul având premiera în februarie.

  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: filme pentru adolescenţi pe care trebuie să le vezi în 2013, filme la cinema, blockbustere, comedii şi romance

Articole similare

Căutătorii de poveşti - Curs de jurnalism narativ

Timp liber

Ai între 14 şi 16 ani şi cauţi o experienţă cu adevărat aparte? Porneşte la vânătoare de poveşti! În data de Vezi tot

Mic îndreptar de shopping la reduceri

Timp liber

Perioada reducerilor e una dintre cele mai importante sărbători din calendarul pasionatelor de cumpărături. Un mic paradis al shopaholicelor, în care Vezi tot

Recenzie de film: The Mortal Instruments: City of Bones

Timp liber

 Lansat în 2013 şi bazat pe seria best-seller semnată Cassandra Clare, The Mortal Instruments: City of Bones ne spune povestea lui Vezi tot

Sa ne amintim de 2011

Timp liber

“Timpu-i un ac, iara noi suntem ata din el”..aceasta particica din melodia “18 ani” a celor de la Vama Veche, este Vezi tot

15 experienţe de neratat vara asta

Timp liber

Deşi cizmuliţele de cauciuc ce îţi surâd colorat din dulap te împiedică să te gândeşti în voie la mare, soare şi Vezi tot

Page Rank