Timp liber

Gesturi mărunte care îţi strică frumuseţea

Scris de: Andreea Baluteanu | 05.02.2012

Gesturi mărunte care îţi strică frumuseţea

Eşti tânără, frumoasă, iar prospeţimea anilor tăi te face irezistibilă. Abia ai început să te machiezi sau eşti deja o expertă, mânuind pensulele şi culorile mai ceva ca un make-up artist. Eşti la curent cu toate trendurile, trusa de machiaj îţi e cea mai bună prietenă, iar în grupul tău eşti un adevărat guru al frumuseţii.

Sunt însă câteva gesturi mărunte, aparent nesemnificative, care pot compromite şi cel mai bine gândit look. De la micile greşeli de machiaj până la imprudenţe în îngrijirea tenului, aceste mici neglijenţe, adesea trecute cu vederea pot dăuna frumuseţii noastre mai mult decât ne-am imagina. Nu vom vorbi despre marile păcate din decalogul cosmeticii, doar ştii deja cât de important e să nu mergi la culcare nedemachiată sau să foloseşti o cremă de faţă cu SPF. Dar la fel cum imaginea celei mai frumoase rochii de seară poate fi pătată de un tiv desprins, şi aspectul tău poate fi periclitat de cele mai inofensive gesturi. Atenţie mare, am pornit să eradicăm micile obiceiuri care ne strică frumuseţea.
 

Îţi storci coşurile...în mod neadecvat
 

Că e nociv, ştii şi tu, dar atunci când ai în faţă perspectiva nedorită de a aştepta ca nesuferitul să îşi dea duhul, acoperit cu un strat de corector care mai mult îl scoate în evidenţă, aproape întotdeauna preferi să recurgi la gestul agresiv de a-l omorî singură. Acţionând asupra lui de îndată ce apare, fără nicio precauţie, rişti însă să răspândeşti infecţia, dezvoltându-l şi mai mult şi prelungindu-i durata vieţii. Mai bine încerci să îl tratezi cu un produs pe bază de peroxid de benzoli sau acid salicilic (ai de unde alege din mulţimea de game antiacneice dedicate tinerilor), sau, dacă tot insişti să scapi de el, asigură-te că o faci ca la carte şi îl ucizi definitiv. Respectiv, curăţă tenul în profunzime, purifică-l cu o baie de aburi şi apoi presează uşor coşul, până ce iese în totalitate. Fie că ai ales metoda răbdării sau pe cea a „violenţei înţelepte”, tenul tău îţi va mulţumi mai târziu.
 

Îţi împarţi trusa de machiaj cu toată gaşca
 

Să fii generoasă cu prietenele tale, bunul samaritean al grupului e de admirat, fără îndoială, dar atunci când trusa ta de machiaj a devenit cel mai folosit obiect din gaşca ta, frumuseţea ta va avea de suferit. O fată trebuie să ţină anumite lucruri numai pentru ea. Ustensilele, periuţele, pensulele şi toate accesoriile de machiaj fac parte din această categorie. De ce? Pentru că transferul de bacterii e inevitabil şi te vei trezi cu coşuri şi afecţiuni ale pielii. La fel de zgârcită ar trebui să te arăţi şi cu rujurile, fardurile de pleoape, fondurile de ten compacte şi pudra, în general, tot ce e aplicat cu pensula trebuie să rămână numai al tău.
 

Aplici produsele de machiaj pe tenul nehidratat
 

Oricât de scump ar fi fondul tău de ten, nu va arăta niciodată bine dacă acoperă o piele uscată, netratată cu cremă. Până seara, se va aduna inestetic şi tu vei arăta ca şi cum ţi-ai fi pus pe faţă o mască ce a intrat în descompunere. Chiar dacă te-ai cremuit de dimineaţă, e preferabil să reînnoieşti stratul cu câteva minute înainte de a aplica baza de machiaj. La fel ar trebui să procedezi şi în cazul rujului, care va arăta mult mai bine colorând nişte buze răsfăţate în prealabil cu balsam.
 

Atunci când te pensezi, uiţi să te mai opreşti
 

Importanţa sprâncenelor în armonia unui chip frumos e imensă, crede-mă. Moda sprâncenelor subţiri şi excesiv de arcuite face parte din marile dezastre ale istoriei frumuseţii, dar din fericire a trecut de mult. Veste care e posibil să nu fi ajuns şi la urechile cosmeticianei de la colţul blocului. De aceea, e de preferat să te laşi măcar o dată pe mâinile unui specialist, care să îţi contureze cea mai avantajoasă formă a sprâncenelor. Îţi va fi mult mai uşor să îndepărtezi singură firele crescute ulterior, mergând pe reperele clasice: colţul nasului şi unghiurile ochilor. Dacă eşti destul de îndemânatică şi decizi să te pensezi singură, revistele sunt pline de astfel de articole şi există şi multe tutoriale online care te învaţă cum să procedezi.
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: greşeli în machiaj, frumuseţea la adolescente, gest, îngrijirea tenului, obiceiuri care strică frumuseţea;

  • doriii
    doriii | 06.02.2012

    mda..are dreptate ..

Articole similare

Cartea Saptamanii – Fior de Maggie Stiefvater

Timp liber

Mi-am dorit foarte mult să citesc cartea "Fior" și cred că asta m-a făcut să am așteptări foarte mari de la Vezi tot

Cartea Saptamanii – Joc dublu de Lisa Scottoline

Timp liber

"Joc dublu", este un thriller bun cu o acțiune alertă. Astfel, de la început Lisa Scottline ne demonstrează că legăturile de Vezi tot

Cartea Saptamanii – Experimentul Angel de James Patterson

Timp liber

 Mi-a făcut plăcere să citesc “Experimentul Angel” desi, la început am fost reticentă în privința ei, mă bucur că a reușit Vezi tot

Cartea Săptămânii – Eve de Anna Carey

Timp liber

Faptul că este o carte distopică i-a adus un mare plus acesteia. Nu de mult am făcut o pasiune pentru distopii. Vezi tot

Academia 1,61 si Decathlon dau startul verii sportive

Timp liber

Academia 1,61 împreună cu sponsorul său principal Decathlon te invită în acest weekend la distracţie. Vino în oricare din magazinele Decathlon din Vezi tot

Page Rank