Timp liber

Impresii de B’estfest 2012

Scris de: Irina Burdusel | 13.07.2012

Impresii de B’estfest 2012

 S-a dat startul nopților de vară nedormite! De departe unul dintre cele mai celebre festivaluri de muzică din țară, B’estfest nu și-a dezamăgit fanii nici de această dată! Pe parcursul a trei zile, 6-8 iulie, în islazul comunei Tunari, participanții au arătat încă o dată că distracția nu are vârstă, dar și că muzica bună învinge orice trend!

 
Fără să știu că voluntarii organizațiilor colaboratoare beneficiază de acces gratuit pe tot parcursul B’estfest, m-am trezit în mijlocul mulțimii cu chef acut de viață datorită unei simple brățări primite la intrare, pe baza buletinului. Este, fără să ezit, cea mai frumoasă recompensă pe care mi-a oferit-o până acum viciul sănătos al voluntariatului. De aceea, ar fi fost o cruzime să nu țin un mic jurnal al festivalului B’estfest 2012!
 

Mi-a plăcut la B’estfest 2012

 
Cel mai tare mi-a plăcut că am avut de unde alege în materie de muzică, pe zi performând în jur de 21-22 de artiști. De asemenea, propunerile organizatorilor pe partea de fun, precum: un mic parc de distracții, spațiu pentru câteva sporturi extreme (și dacă nu te aruncai tu din macara, măcar te amuzai pe seama sătenilor din Tunari care, odată ajunși sus, renunțau), un dreptunghi cu geamuri unde se făceau tatuaje și multe, multe altele, au mai adus puncte festivalului. Dovedind astfel că nu vor eticheta cu “festival de muzică și atât”, chiar sunt de apreciat. 
 
Nu știu nici acum dacă din cauza atmosferei sau a mâinilor dibace și rețetelor cu ingredient secret, mâncarea era așa gustoasă. 
 
Un alt lucru care mi-a plăcut a fost că și-i i-au făcut parteneri pe cei de la RATB, transportul dus-întors fiind asigurat pentru 7 lei.
 
Lucrul care m-a surprins cel mai tare în mod plăcut râmâne însă existența Green Villege-ului, coordonat de Zoli Toth, fondator al trupei SISTEM. 
 
Nu am putut să nu observ stilul vestimentar, original și curajos, al celor mai tineri dintre participanții sosiți să se distreze cum știu ei mai bine la B’estfest. Cel mai probabil nu aș purta nici 70% din ce am văzut, dar lor le veneau extraordinar. Erau parte din poveste.
 

Nu prea mi-a plăcut la B’estfest 2012

 
Primul lucru care nu prea mi-a plăcut a fost că, deși erau suficiente coșuri de gunoi amplasate pe tot perimetrul festivalului, erau mult prea multe deșeuri fix pe jos. Se explică astfel de ce nici zona verde de care menționam mai sus nu s-a bucurat de prea mulți vizitatori, din păcate.
 
Nici un sentiment de ușor kitsch nu l-am putut îndepărta. Cum se face? Locuitorii din Tunari au avut de asemenea acces liber; s-a creat așadar o atmosferă paradoxală: adolescenți inovatori în atitudine și stil, veniți să-și regleze beat-ul inimii după acordurile de chitară electrică și oameni de vârsta a doua, în șlapi și culori stridente, veniți să se bucure de “bâlci”, cu o porție sănătoasă de mici în față. Că venii vorba de-ale gurii, prețurile au fost, bineînțeles, picante. Personal, nu am dreptul să mă plâng, întrucât am primit jetoane gratis din partea asociației unde am fost voluntar.
 
Un ultim lucru care mai scade din nota elevului nostru B’estfest, de altfel deloc greu de dedus având în vedere că festivalul s-a desfășurat pe un islaz, este faptul că nu prea aveai unde să te ascunzi de căldură. Nu puteai să stai cu orele prin corturile cu standuri sau la mesele unde se mânca și, din ce mi s-a povestit, pentru cei care au stat în zona de camping, a fost și mai rău! E nevoie să menționez totuși că, pentru cei care veneau strict pentru seria lungă de concerte, adică de pe la aproape 10 seara, căldura în mod evident nu a fost o problemă la fel de serioasă ca pentru ceilalți. 
 
Trăgând linie, B’estfest 2012 primește 9 minus și promisiunea de a reveni la frățiorul lui mai mare, B’estfest 2013, cu entuziasm și dorință de distracție și mai mari!
 
 
 
 
 
 
 

Tags: B’estfest 2012, festival de muzica, distractie, adolescenţă;

Articole similare

Tinerii sibieni descoperă secretul succesului, la BookLand Evolution

Timp liber

 Marți, 1 aprilie 2014, continuă seria Conferințelor practice BookLand Evolution, aducându-i pe tinerii sibieni față în față cu profesioniști consacrați, ale Vezi tot

După ore direct acasă sau prin oraș?

Timp liber

După câteva ore bune petrecute la școală, ore în care a trebuit să asiști la cursuri plictisitoare și care parcă nu Vezi tot

Activităţi distractive care te ajută să slăbeşti

Timp liber

Îţi doreşti să slăbeşti sau să tonifici puţin pielea, mai ales că se apropie primăvara şi vrei să te pregăteşti din Vezi tot

Tendinţe pentru sezonul toamnă-iarnă

Timp liber

 Sezonul toamnă-iarnă 2012-2013 abundă în ţinute glamour, dar face dreptate în acelaşi timp outfiturilor casual, ideale pentru o plimbare prin tomnaticele Vezi tot

Tendinţe în sezonul de primăvară/vară 2012

Timp liber

Pentru fashionistele înflăcărate, săptămâna modei de la Paris, Londra, New York şi Milano, cu defilările celor mai cunoscuţi creatori şi previziunile Vezi tot

Page Rank