Timp liber

Lumea in era Facebook

Scris de: Raluca Robu | 02.12.2011

Lumea in era Facebook

 In ultima vreme au aparut o sumedenie de articole care prezinta cat de nocive pot fi retelele de socializare, Facebook fiind cea mai amintita. Noi nu vom face asta acum. Ne-am propus sa aratam o alta fata a prieteniilor de pe Facebook, a comunicarii pe Facebook si in definitiv ce poate insemna de fapt socializarea pe Facebook pentru adolescenti.

 
Intradevar, Facebook si retelele de socializare pot prezenta si pericole : pot fi folosite de traficantii de carne vie pentru a racola tineri naivi si nestiutori sau de hackeri pentru a te face sa dai informatii confidentiale (conturi bancare) pentru a te usura pe tine sau parintii tai de niste bani. Ideea e simpla, atata vreme cat ai grija sa nu dezvalui prea multe despre tine, adresa de acasa, conturi bancare, PIN-uri sau mai stiu eu ce ti s-ar putea cere, vei reusi sa te tii departe de probleme.
 
Dar gata cu morala, sa incercam sa vedem si partea buna a retelelor de socializare. Un aspect important este fapul ca poti tine legatura usor cu prietenii tai. De exemplu, daca ai prieteni care au plecat din tara cu familia sau care invata la alt liceu si nu prea reusiti sa va mai intalniti. Dar pe langa avantajul de a vedea si comenta la ultimele poze de vacanta ale colegei de banca din clasa a VII-a, Facebook ofera si alte oportunitati.
 

Facebook – un mod rapid de informare

 
Reviste, ziare, sigur ai macar unul, doua pe care le citesti. Acum cam toate revistele, mai ales cele adresate adolescentilor, au pagina de Facebook, tocmai ca sa ii tina pe cititorii lor informati in legatura cu cele mai noi trenduri sau stiri despre cel mai in voga artisti ai momentului. Ca sa fii informat in fiecare zi si sa ai o idee despre tot ce se intampla in jurul tau sau in lume, ar fi bine sa dai clik pe butonul de LIKE ar unor publicatii importante sau al unor reviste si site-uri ce acopera domenii diverse, de la noutati in IT la cultura si muzica.
 
Si daca a venit vorba de muzica, ajungem si la  artisti; majoritatea isi fac publicitate mai degraba pe Facebook decat in reviste, in legatura cu cele mai noi piese, clipuri sau concerte. Asa ca, daca vrei sa stii cand vine formatia ta preferata in orasul tau, in mod sigur ai dat un like pe pagina lor. Asta la capitolul informare din showbiz.
 
Poti, de asemenea, sa te tii informat in legatura cu diferite concursuri la care poate ai fi interesat sa participi sau cu cea mai tare promotie la o librarie pe care o frecventezi. Ca sa nu mai spunem de ce mai e nou in materie de make-up si fashion. Facebook ofera o metoda rapida de a te tine informat.
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: prietenii Facebook, comunicare pe Facebook, socializare pe Facebook, adolescenti

Articole similare

Breaking Dawn Part 2: Sfârşitul unei legende cinematografice

Timp liber

Cine nu cunoaşte romantica poveste de dragoste dintre vampirul Edward Cullen, simbolul perfecţiunii masculine şi protagonistul viselor fetelor de pretutindeni şi Vezi tot

Cartea Saptamanii - Printul Mecanic de Cassandra Clare

Timp liber

"Prințul Mecanic" a fost cu siguranță o carte remarcabilă. Știam de când am pus mâna pe ea că îmi va rămâne Vezi tot

Joburile part-time în adolescenţă

Timp liber

Imaginea adolescenţilor din filmele şi serialele americane, cu joburi part-time şi puşculiţa doldora de mărunţiş pentru colegiu e arhicunoscută, dar a Vezi tot

Cartea săptămânii - Lupta, de LJ Smith

Timp liber

"Lupta" este volumul 2 al seriei Jurnalele Vampirilor, ce continuă povestea Elenei Gilbert şi celor doi fraţi vampiri Stefan şi Damon. Vezi tot

Adolescentele si machiajul

Timp liber

A trecut vremea cand furai cosmeticele mamei ca sa te colorezi putin. Acum ai “tot dreptul” sa te machiezi, dar stii Vezi tot

Page Rank