Timp liber

Mic îndreptar de shopping la reduceri

Scris de: Andreea Baluteanu | 11.01.2012

Mic îndreptar de shopping la reduceri

Perioada reducerilor e una dintre cele mai importante sărbători din calendarul pasionatelor de cumpărături. Un mic paradis al shopaholicelor, în care fondul de ten la care ai năzuit câteva luni, rochia minunată pe care ai visat-o săptămâni întregi sau pantofii glam pe care i-ai adulmecat de ceva timp încep să devină ireal de disponibile.

Începutul reducerilor are ceva din parfumul magic al primei zile de Crăciun, plină de nerăbdare şi anticipare. Cete întregi de fete, înarmate cu cele mai aprige dorinţe, pândesc deschiderea magazinelor şi sunt gata să îţi declare război pentru o pereche de pantofi redusă cu 50%. Dacă mai adăugăm şi pericolul prin care portofelul tău trece, soldurile se transformă într-o experienţă plină de peripeţii. Soluţia e shoppingul inteligent, un plan de cumpărături, puţină cumpătare şi o analiză atentă a propriilor resurse. Astfel, vei reuşi să transformi reducerile în cel mai bun prieten al dressingului tău!
 

Confesiunile unei dependente de cumpărături...cumpătate
 

Probabil orice fată aşteaptă cu interes perioada reducerilor, având cel puţin un articol la care visează şi pe care speră să îl obţină la un preţ cât mai bun. Poţi pleca cu cele mai paşnice gânduri, doar la colindat prin magazine şi la admirat vitrinele ademenitoare, cu promisiunea fermă de a nu te atinge de nimic din ce nu îţi este necesar. Dar adevărul e că reducerile sunt o tentaţie în toată puterea cuvântului şi chiar şi cele mai cumpătate îndeasă încă în fundul dulapului un articol pe care l-au cumpărat dintr-un impuls de moment, încă sperând să îl poarte cândva. Poate că nu suntem Becky Bloomwood, dar fiecare dintre noi se poate „lăudaˮ cu cel puţin o experienţă asemănătoare poveştii faimoasei eroine shopaholice.

Shoppingul inteligent e un concept pe care ar trebui să ni-l însuşim cu toţii, tocmai pentru a preîntâmpina asemenea dezastre. Care e primul pas? Elaborarea unui plan de cumpărături bine pus la punct.

Stiliştii ne învaţă că e musai să începem prin a ne analiza obiectiv dressingul. Ceea ce e valabil întotdeauna, nu numai înainte de reduceri. Profită de ocazie pentru a face puţină curăţenie şi a da ochii cu acele articole care au aterizat în dulapul tău drept din febra reducerilor şi pe care nu le-ai purtat niciodată. E drept că nu mai vrei să repeţi experienţa?

Consultă-ţi garderoba şi decide ce piese îţi lipsesc şi care ar trebui înlocuite sau reînnoite după ultimele tendinţe. Ia-ţi un carneţel colorat şi fă o scurtă listă cu cele necesare, dar şi cu articolele care îţi prisosesc şi de care nu trebuie să te atingi sub nicio formă. Stabileşte apoi un buget în care să te încadrezi, fără să sacrifici ieşirile din oraş doar pentru că au început reducerile. Dacă ştii că nu te poţi abţine, ar fi bine să iei la tine doar suma pe care intenţionezi să o rezervi cumpărăturilor!

Studiază tendinţele din sezoanele viitoare pentru a şti ce se va purta, articolele, culorile, materialele şi croiurile în care merită să investeşti. Moda revine, iar piesele clasice nu sunt niciodată ignorate de designeri.

Contextul în care mergem la cumpărături este şi el important. Da, sunt reducerile şi ar fi bine să fii prezentă de la prima oră în magazine pentru a nu rata cele mai preţioase chilipiruri, dar toţi cumpărătorii cu experienţă te sfătuiesc să nu o faci dacă eşti supărată sau prost dispusă. Shoppingul e periculos atunci când e folosit pe post de terapeut sau pentru a alina o inimă frântă. Golul din piept va fi mai adânc când te vei întoarce acasă cu economiile decimate şi cu un arsenal de pungi plângând inutile pe pat.
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: shopping inteligent, shopping la reduceri, cumpărături, dressing, plan de cumpărături, articol vestimentar, solduri, reduceri ȋn mall, perioadă reduceri;

Articole similare

Academia 1,61 te invita la Aventură în familie: Patru ore de jocuri interactive pentru părinţi şi copii – 22 martie 2014

Timp liber

Când a fost ultima oară când ai trăit o aventură fascinantă, educativă şi amuzantă alături de copilul sau nepotul tău? Când Vezi tot

Frumusetea cartilor - Importanta lecturii in viata adolescentului

Timp liber

Cititul a devenit o activitate destul de rar intalnita in randul adolescentilor. Multi tineri renunta cu usurinta la carti in favoarea Vezi tot

Mai știm să oferim mărțișoare?

Timp liber

Chiar dacă iarna nu dă semne că ar vrea să plece prea curând, peste câteva zile primăvara își intră oficial în Vezi tot

Cartea Saptamanii – Fior de Maggie Stiefvater

Timp liber

Mi-am dorit foarte mult să citesc cartea "Fior" și cred că asta m-a făcut să am așteptări foarte mari de la Vezi tot

Recenzie de film The Perks of Being a Wallflower

Timp liber

 Spre deosebire de mare parte din succesele de box-office ale categoriei Young Adult, The Perks of Being a Wallflower vorbeşte despre Vezi tot

Page Rank