Timp liber

Mic îndreptar de shopping la reduceri

Scris de: Andreea Baluteanu | 11.01.2012

Mic îndreptar de shopping la reduceri

Ai grijă şi de vestimentaţia pentru cumpărături! Trebuie să fie confortabilă, nu prea călduroasă, pentru că alergatul prin magazine şi emoţia descoperirii de comori vor înfierbânta temperatura. Un tricou comod, o pereche de jeans şi nişte cizme fără toc vor fi şi practice, şi stylish. Ia-ţi lista, nu te abate de la ea şi fuga la cumpărături!

Atitudinea ta e la fel de importantă. Nu te pierde cu firea, nu asalta cu violenţa unui cuceritor barbar magazinele şi sub nicio formă nu intra în conflict cu fata care ţi-a furat cardiganul de caşmir pe care poţi să juri că l-ai zărit prima! Fii politicoasă şi cumpătată, nu cumpăra decât acele piese pentru care ai găsit minim cinci combinaţii cu alte articole din garderoba ta şi pentru care poţi numi pe loc câteva ocazii în care le-ai purta în mod garantat. Probează întotdeauna şi nu alege decât ceea ce îţi vine perfect! Dacă ceva te atrage irezistibil, dar ştii că nu e genul tău, acordă-ţi câteva momente de răgaz, eventual mergi la o cafea sau vizitează şi alte magazine. Dacă la reîntoarcere ţi-l vei dori la fel de mult înseamnă că merită investiţia.

Nu mai trebuie să spun că nu e cazul să cumperi doar pentru că e o ofertă de neratat şi ai pus prima mâna pe ea. You're better than this!
 

Ce trebuie să cumpărăm şi de ce trebuie să ne ferim
 

În primul rând, oricât de mare ar fi tentaţia, nu investi în acele piese care au fost în trend sezonul trecut, dar de care nu eşti sigură că se vor mai purta. Chiar dacă reducerea e ademenitoare, iar piesa e absolut fabuloasă, e foarte posibil ca în viitor să fie „passéeˮ şi să zacă în fundul dulapului alături de surorile aflate în dizgraţie.

Oricât de capricioasă ar fi moda, sunt unele piese care nu se vor demoda niciodată; în ele e cazul să investeşti. O geantă classy, o cămaşă elegantă sau un sacou cu croi masculin merită toţi banii. Îndreaptă-te spre acele itemuri simple, care pot fi abordate în mii de feluri şi nu te hazarda la piese mai exotice decât dacă eşti sigură că merită investiţia. Fii atentă la croi, material şi la eventualele aplicaţii, multe articole în perioada soldurilor au fost extra probate şi pot prezenta defecte mai mult sau mai puţin vizibile.

Un alt sfat al stiliştilor e să vizitezi şi acele magazine în care făceai în trecut doar window shopping. Vei găsi piese de calitate, la reducere, şi întotdeauna e de preferat să te întorci acasă cu un singur articol care spune ceva, eventual de designer, decât cu pungi doldora de haine pe care nu ştii dacă le vei purta vreodată.

Sunt câteva piese de bază ale garderobei pe care merită să mizezi, şi din care nu vei avea niciodată destule. Orientează-te astfel spre tricouri, simple sau colorate (ai grijă ca nuanţa respectivă să se regăsească totuşi în garderoba ta), jeanşi( nu vei avea niciodată destui) sau accesorii, la care ai mână liberă, pentru că însufleţesc cea mai banală ţinută. Investeşte de asemenea în cămăşi, fie că sunt cele clasice, albe, fie colorate. Acum îţi permiţi cămaşa aceea fabuloasă, de mătase, pe care o poţi purta pe sub un blazer sau într-o ţinută ceva mai pretenţioasă.

Cumpătarea e de aur în perioada soldurilor, nu te transforma însă într-un inchizitor vajnic al propriilor plăceri, pentru că şi cele mai dure legi ale shoppingului inteligent pot fi puţin încălcate pentru rochia ce ţi-a furat inima. Uneori, dar numai uneori, merită să dăm toţi banii, pe temeiul că ne vom topi de fericire de fiecare dată când vom deschide uşa dressingului.


Respectând acest mic îndreptar de shopping la reduceri, îţi vei asigura o sesiune de cumpărături plină de succes, iar mai târziu te vei aplauda pentru alegerile făcute. Shopping plăcut!
 

Pagina: 1 | 2

Tags: shopping inteligent, shopping la reduceri, cumpărături, dressing, plan de cumpărături, articol vestimentar, solduri, reduceri ȋn mall, perioadă reduceri;

Articole similare

4 filme preferate: citate şi sfaturi de reţinut

Timp liber

Cred că fiecare are filmele sale preferate şi un clasament propriu pentru fiecare categorie în parte: comedii, horror, acţiune, fantezie, etc Vezi tot

Jocurile Foamei- noua saga cinematografică a adolescenţilor

Timp liber

 Descris de mulţi critici drept noul Twilight al adolescenţilor, The Hunger Games urmează, în linii mari, aceeaşi traiectorie: o scriitoare americană Vezi tot

Micuţele Mincinoase: cele mai răspândite teorii despre misterul lui A

Timp liber

Cine este A? Alison trăieşte, sau dacă nu, cine a ucis-o? Vor reuşi Hanna, Emily, Aria şi Spencer să îi demaşte Vezi tot

Excursie la schi pentru începători si intermediari – adulți, Cabana Miorița 23.02 – 24.02.2013

Timp liber

Haideti sa invăţăm să schiem sau să ne dăm pe snowboard!!! Mergem impreună, sus, la munte, la cabană, petrecem câteva zile Vezi tot

Fa miscare! Mergi in tabara cu Academia 1,61!

Timp liber

Academia 1,61 este un proiect de educaţie non-formală pentru cei ce s-au plictisit să asiste la prezentări şi cursuri pe proiector Vezi tot

Page Rank