Timp liber

Micuţele Mincinoase: cele mai răspândite teorii despre misterul lui A

Scris de: Andreea Baluteanu | 21.10.2013

Micuţele Mincinoase: cele mai răspândite teorii despre misterul lui A

 Cine este A? Alison trăieşte, sau dacă nu, cine a ucis-o? Vor reuşi Hanna, Emily, Aria şi Spencer să îi demaşte pe cei care le-au torturat timp de 4 lungi sezoane?

 
Sunt numai câteva dintre întrebările pe care fanii uneia dintre cele mai celebre serii pentru adolescenţi le rostesc, neîncetat, cu sufletul la gură, în faţa ecranelor care refuză să le dezvăluie chipul adumbrit de celebra glugă neagră. În rândurile ce urmează, îţi vom pune pe tapet cele mai cunoscute teorii despre misterul lui A.
 

Primele nume confirmate 

 
Primul A pe care show-ul american de succes ni l-a pus pe tavă a fost Mona Vanderwaal, demascată ca atare în ultimul episod al sezonului al doilea, intitulat sugestiv: Unmasked. Prietena superficială a Hannei, preocupată mai mult de make-up şi outfituri sexy decât de complicatele iţe machiavelice, a dovedit că aparenţele înşală. Sătulă de chinurile si umilinţele neîncetate la care a supus-o Alison, în mod direct, şi cele patru mincinoase, în mod indirect, Mona a deventi arhitectul celor mai ingenioase planuri din primele două sezoane. 
 
Desigur, lucrurile nu s-au oprit aici, iar sezonul al treilea ni l-a adus pe Toby Cavanaugh pe post de A, de data asta motivele fiind mult mai complexe. Departe de a fi un simplu pion mânat de dorinţa de a se răzbuna, Toby pretinde că şi-a depus candidatura pentru grupul iubitorilor de hanorace negre pentru a le proteja pe fete, cu precădere pe Spencer.
 
Iar cea din urmă, devastată de trădarea descoperită a lui Toby, şi dorind să îl demaşte pe „big A”, Spencer a ocupat, temporar, locul trei în galeria A-ilor, în sfârşitul celui de-al treilea sezon.
 

Dragostea ţine cu A

 
Pentru că Spoby, aşa cum este alintat de către fani cuplul Spencer-Toby au ocupat locurile fruntaşe de A pentru puţin timp, iar Mona pare să fi ieşit la pensie, lista de posibili noi actori pe scena uneltirilor din Pretty Little Liars e deschisă. Din nefericire pentru cele patru drăguţe protagoniste, cei mai în vogă suspecţi sunt chiar iubiţii şi iubitele lor.
 
Astfel, ultimul episod al serialului l-a demarcat drept principal candidat la postul de şef A pe nimeni altul decât Ezra Fitz, profesorul preferat al adolescenţilor din Rosewood şi iubitul Ariei. Care sunt argumentele celor care scrijelesc EzrA la loc de frunte, pe lista celor vinovaţi? Proba supremă, care îl înfăţişează mărşăluind furios, în hanoracul negru deja celebru, în camera ultrasecretă de unde A le supraveghea pe fete este fără îndoială principalul motiv. Dincolo de acestea, fondurile la care Ezra are acces, ca fiu al unei familii bogate, necesare pentru a pune în funcţiune uneltirile complicate, pasiunea pentru limba franceză, pentru whiskey-ul de colecţie, filmele vechi şi maşina vintage de scris, recunoscute ca hobby-uri ale lui A. În plus, adepţii teoriei EzrA subliniază faptul că profesorul e inteligent şi cult, cu o slăbiciune pentru fetele tinere, 50000 de dolari iviţi de nicăieri în sertarul cu şosete, o apariţie surprinzătoare în trenul de Halloweeen şi poziţia şi mai uimitoare de protector al Jennei.
 
Fanele cuplului Ezria mai au însă o ultimpă speranţă: creatorii Pretty Little Liars sunt recunoscuţi pentru răsturnările de situaţiie pe care le orchestrează, iar profesorul de engleză se poate oricând retransforma în băiatul de aur. 
 
Mai departe, Paige, iubita lui Emily, ţinteşte cu mai puţină precizie spre poziţia lui A, dar cu ceva şanse, la rândul ei. Disensiunile iniţiale cu Emily, firea ei violentă, ura recunoscută faţă de Alison, prezenţa alături de Emily, în noaptea când bruneta a fost surprinsă, inconştientă, la mormântul dezgropat al lui Ali. Plus firea misterioasă, ascunsă şi înclinaţia spre a complota. Sunt motive suficient pentru a o indica drept Marele A?
 
Cu mai puţine şanse, Caleb al Hannei are de partea lui priceperea într-ale calculatoarelor, necesare lui A pentru a supraveghea, acţiunile mai puţin pozitive din primul sezon, atunci când a şantajat-o pe Spencer şi a spionat-o pe Hanna pentru Jenna şi experienaţa de fugar. În plus, Caleb are la rândul său acces la noi fonduri, cele ale mamei recent descoperite şi e capabil să uneltească la fel de bine, dacă nu chiar mai bine, decât noul său prieten Toby.
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: cine este A, cele mai răspândite teorii despre misterul lui A, Pretty Little Liars/Micuţele Mincinoase

Articole similare

Cum scăpăm de astenia de primăvară?

Timp liber

Razele soarelui sunt mai calde, copacii încep sa înfrunzească, aleile parcurilor se umplu de perechi, cârduri de copii şi bunici veghindu-şi Vezi tot

Gossip Girl revine cu un ultim sezon!

Timp liber

 Din 8 octombrie va începe cel de-al 6-lea şi ultimul sezon al seriei Gossip Girl, bazat pe cărţile cu acelaşi nume Vezi tot

Recenzie de film Breaking Dawn Part 1

Timp liber

 Despărţită din motive în mare parte financiare în două pelicule, ultima carte semnată Stephenie Meyer, Zori de zi, ne aduce faţă Vezi tot

Cartea Saptamanii – Sub aceeasi stea de John Green

Timp liber

 "Sub aceeași stea" abordează un subiect ce reprezintă, în zilele noastre, o mare problemă. Și anume: cancerul. Nu trebuie să deți Vezi tot

Cartea săptămânii – P.S. Te iubesc de Cecelia Ahern

Timp liber

"P.S. Te iubesc" este o carte foarte sensibilă și frumoasă. A devenit una dintre preferatele mele și am iubit din start Vezi tot

Page Rank