Timp liber

Toti fumeaza. Eu de ce sa nu o fac?

Scris de: Ana Burdusel | 05.08.2011

Toti fumeaza. Eu de ce sa nu o fac?

Fiecare dintre noi are cel putin 10 prieteni care fumeaza. De cate ori nu ati auzit “hai incearca si tu!” sau “ hai ca nu patesti nimic de la o tigara”? 

 
Trebuie sa stii insa ca tot mai multi fumatori isi doresc sa renunte la “inofensiva” tigara. Si asta pentru ca au ajuns sa constientizeze sau sa simta pe propria piele cat de nocive sunt efectele fumatului. Inainte sa te apuci de fumat, intreaba-te de ce oare atat de multi oameni se chinuiesc sa se lase.  Eu as cadea putin pe ganduri. 
 
O tigara contine 43 de substante chimice care cauzeaza cancer. Nicotina continuta de tigari este toxica si letala in doze mari. Cand isi iau doza de nicotina, fumatorii inhaleaza alte 4000 de substante chimice. Multe dintre aceste componente sunt active chimic si produc schimbari negative asupra corpului. Cei mai toxici compusi sunt nicotina, gudroanele si monoxidul de carbon.
 

Tutunul iti distruge sanatatea. 

 

Incet, dar sigur. Ai idee cat afectiuni sunt cauzate de fumat? Uite doar cateva dintre efectele tutunului asupra organismului tau.
 
Afecteaza sistemul respirator: reduce functionarea plamanilor si cauzeaza insuficienta respiratorie din cauza umflarii si limitarii areajului plamanilor. Incapacitatea plamanilor de a curata si elimina substantele otravitoare se transforma in iritatii ale plamanilor.
 
Afecteaza sistemul circulator: duce la cresterea tensiunii arteriale si a ratei batailor inimii si creste riscul de infarct din cauza blocajelor in circulatia sangelui.
 
Afecteaza sistemul imunitar: persoanele fumatoare sunt mai expuse la infectii, iar procesul de vindecare a organismului este mai lung. Scade numarul celulelor Natural Killer (NK) care au un rol important in apararea organismului impotriva cancerului.
 
Afecteaza sistemul muscular si osos: reducerea circulatiei sangelui in zona extremitatilor , producand dureri de maini si picioare, si produce, de asemenea, reducerea masei osoase.
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: adictii, fumat, dependenta, tutun, fumatul la adolescenti, efectele fumatului.

Articole similare

Ce se poarta iarna aceasta?

Timp liber

Daca esti adolescenta, sigur te intereseaza moda, vrei sa stii ce se poarta, ce piese vestimentare te vor face sa fii Vezi tot

Sa ne amintim de 2011

Timp liber

“Timpu-i un ac, iara noi suntem ata din el”..aceasta particica din melodia “18 ani” a celor de la Vama Veche, este Vezi tot

Se caută adolescenţi excepţionali!

Timp liber

 Dacă eşti în clasa a 10-a sau a 11-a, ai performanţe deosebite, te fascinează ideile noi şi vrei să-ţi creşti pasiunea, Vezi tot

Recenzie de film The Perks of Being a Wallflower

Timp liber

 Spre deosebire de mare parte din succesele de box-office ale categoriei Young Adult, The Perks of Being a Wallflower vorbeşte despre Vezi tot

Ce emisiuni româneşti urmaresc adolescentii?

Timp liber

 Producţiile proprii au cunoscut un avânt considerabil în ultimii ani, ajungând să îşi dezvolte strategii bine gândite de marketing, să îşi Vezi tot

Page Rank