Timp liber

Toti fumeaza. Eu de ce sa nu o fac?

Scris de: Ana Burdusel | 05.08.2011

Toti fumeaza. Eu de ce sa nu o fac?

Fiecare dintre noi are cel putin 10 prieteni care fumeaza. De cate ori nu ati auzit “hai incearca si tu!” sau “ hai ca nu patesti nimic de la o tigara”? 

 
Trebuie sa stii insa ca tot mai multi fumatori isi doresc sa renunte la “inofensiva” tigara. Si asta pentru ca au ajuns sa constientizeze sau sa simta pe propria piele cat de nocive sunt efectele fumatului. Inainte sa te apuci de fumat, intreaba-te de ce oare atat de multi oameni se chinuiesc sa se lase.  Eu as cadea putin pe ganduri. 
 
O tigara contine 43 de substante chimice care cauzeaza cancer. Nicotina continuta de tigari este toxica si letala in doze mari. Cand isi iau doza de nicotina, fumatorii inhaleaza alte 4000 de substante chimice. Multe dintre aceste componente sunt active chimic si produc schimbari negative asupra corpului. Cei mai toxici compusi sunt nicotina, gudroanele si monoxidul de carbon.
 

Tutunul iti distruge sanatatea. 

 

Incet, dar sigur. Ai idee cat afectiuni sunt cauzate de fumat? Uite doar cateva dintre efectele tutunului asupra organismului tau.
 
Afecteaza sistemul respirator: reduce functionarea plamanilor si cauzeaza insuficienta respiratorie din cauza umflarii si limitarii areajului plamanilor. Incapacitatea plamanilor de a curata si elimina substantele otravitoare se transforma in iritatii ale plamanilor.
 
Afecteaza sistemul circulator: duce la cresterea tensiunii arteriale si a ratei batailor inimii si creste riscul de infarct din cauza blocajelor in circulatia sangelui.
 
Afecteaza sistemul imunitar: persoanele fumatoare sunt mai expuse la infectii, iar procesul de vindecare a organismului este mai lung. Scade numarul celulelor Natural Killer (NK) care au un rol important in apararea organismului impotriva cancerului.
 
Afecteaza sistemul muscular si osos: reducerea circulatiei sangelui in zona extremitatilor , producand dureri de maini si picioare, si produce, de asemenea, reducerea masei osoase.
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: adictii, fumat, dependenta, tutun, fumatul la adolescenti, efectele fumatului.

Articole similare

Recenzie de film Twilight

Timp liber

 Una dintre cele mai celebre pelicule pentru adolescenţi şi un punct de referinţă în istoria ecranizărilor Young Adult, Twilight spune povestea Vezi tot

Cartea Săptămânii – Eve de Anna Carey

Timp liber

Faptul că este o carte distopică i-a adus un mare plus acesteia. Nu de mult am făcut o pasiune pentru distopii. Vezi tot

Cartea săptămânii - Maitreyi, de Mircea Eliade

Timp liber

Romanul "Maitreyi" m-a făcut să mă gândesc la multe aspecte ale vieții. Cred că asta mi-a plăcut cel mai mult la Vezi tot

Încep cele mai practice conferințe pentru liceeni

Timp liber

 Din 10 martie 2014 Conferinţele practice BookLand Evolution încep să aducă în fața liceenilor din întreaga țară personalităţi marcante. Cei 360 Vezi tot

Cartea Saptamanii – Fior de Maggie Stiefvater

Timp liber

Mi-am dorit foarte mult să citesc cartea "Fior" și cred că asta m-a făcut să am așteptări foarte mari de la Vezi tot

Page Rank