Timp liber

Tu ce loc ocupi în gaşca ta?

Scris de: Andreea Baluteanu | 18.04.2012

Tu ce loc ocupi în gaşca ta?

La fel ca toate grupurile de prieteni, şi gaşca ta e un univers în miniatură, cuprinzând tot soiul de personalităţi, care de care mai colorate. Te-ai întrebat vreodată ce rol ai tu în gaşca ta, care e locşorul cald pe care îl ocupi şi fără de care prietenii tăi nu ar mai funcţiona la fel?

Fiecare grup e o structură complexă, alcătuită din indivizi asemănători, uniţi de pasiuni şi interese comune, dar care îşi asumă roluri diferite, în funcţie de caracterul şi deprinderile fiecăruia. Urmează o listă a celor mai comune tipologii din gaşcă, care te vor ajuta să îţi dai seama care e locul tău alături de prietenii tăi. Vom jongla cu avantaje, dezavantaje şi riscuri, precum şi cu sfaturi de reţinut pentru prietenii eterne. Enjoy!
 

Liderul găştii
 

Şeful e probabil cel mai uşor de identificat membru al unui grup de prieteni. E uşor de recunoscut: persoana cu abilităţi de conducere, a cărei părere e cerută şi respectată de toţi membrii, care are putere de decizie asupra activităţilor găştii şi e privit ca un guru în conflictele ei. Ştii deja despre cine vorbim: băiatul/fata care decide dacă veţi merge într-un club rock sau la o plimbare pe bulevard, într-o seară caldă de mai, fără ca nimeni să fi avut senzaţia că a impus acest lucru.

Dacă eşti liderul găştii tale, eşti cel mai probabil o persoană puternică, decisă şi hotărâtă, cu o charismă naturală care îi face pe ceilalţi să te urmeze cu uşurinţă. Dezavantajul poziţiei tale e o oarecare responsabilitate, iar cel mai mare risc, acela de a deveni mult prea autoritar/ă şi nesuferit/ă. Atenţie, nu vorbim aici despre subalterni, ci despre prieteni.

Dacă vrei să devii liderul găştii, cel mai bine ar fi să te alipeşti liderului deja existent, să îi înveţi tehnicile şi să le perfecţionezi. Nu îţi recomandăm însă să apelezi la mijloace de tortură şi scamatorii diplimatice demne de cei mai vicleni politicieni, pentru că, până la urmă, e vorba de un prieten, nu de un rival.
 

Mâna dreaptă a liderului
 

Sau liderul wanna-be, mâna dreaptă e băiatul/fata care e mereu în compania liderului, dornic/ă să înveţe de la el/ea sau să devină la fel de popular/ă. Are la rândul său o oarecare influenţă, derivată din poziţia privilegiată pe care o ocupă.

Dacă eşti mâna dreaptă a liderului, eşti fie o persoană destul de influenţabilă, fie un mic lider ambiţios în devenire. Avantajul locului tău în gaşcă e că poţi fi mereu în prim plan şi ai şansa de a-ţi antrena calităţile de conducător. Dezavantajul: e o poziţie oarecum ingrată, sub lumina reflectoarelor, dar totuşi în umbră, iar ceilalţi prieteni te pot acuza uneori în mod nejustificat, în lipsa sau în locul liderului.

Dacă doreşti să devii mâna dreaptă a liderului, e musai să îi studiezi deprinderile, pasiunile şi felul de a fi şi să pui la bătaie un plan de a-l/o cuceri, şi de a-i fi mai apropiat/ă decât ceilalţi membri ai găştii. Succes!
  Citeste mai departe

Pagina: 1 | 2

Tags: grup de prieteni, gaşcă, loc în grupul de prieteni, rol în gaşcă, tipologii în gaşcă, ce loc ocupi în gaşca ta, prieteni în adolescenţă, leader, influența gașcă;

Articole similare

Ce faci cu hainele care se demodează?

Timp liber

Trista poveste a unei rochii: ţesută cu grijă, migălită cu dragoste, e aşezată pe un raft strălucitor, aşteptându-şi cu sufletul la Vezi tot

Cartea Saptamanii - Printul Mecanic de Cassandra Clare

Timp liber

"Prințul Mecanic" a fost cu siguranță o carte remarcabilă. Știam de când am pus mâna pe ea că îmi va rămâne Vezi tot

Cartea Săptămânii – Eve de Anna Carey

Timp liber

Faptul că este o carte distopică i-a adus un mare plus acesteia. Nu de mult am făcut o pasiune pentru distopii. Vezi tot

Cartea Saptamanii – Verde de smarald de Kerstin Gier

Timp liber

 "Verde de Smarald" este ultimul volum din triologia “Culorile dragostei” și închide cu succes povestea celor doi călători în timp Gwendolyn Vezi tot

La ce concerte mergem vara asta?

Timp liber

Vara e anotimpul cel mai potrivit pentru a te bucura de un concert ca la carte, cu gaşca ta, muzica artistului Vezi tot

Page Rank